Archivum

LátogatókHungary 36.6%Hungary
United States 24.4%United States
Sweden 12.2%Sweden
Romania 8.5%Romania
Ukraine 3.6%Ukraine
Norway 3.6%Norway
Russian Federation 3.6%Russian Federation
China 1.3%China
Germany 1.3%Germany
France 0.9%France
Australia 0.9%Australia
Iceland 0.4%Iceland
Croatia 0.4%Croatia
Switzerland 0.4%Switzerland
Canada 0.4%Canada
Denmark 0.4%Denmark
Austria 0.4%Austria

Ma: 5
Tegnap: 5
Mostani hét: 5
Múlt hét: 15
Mostani hónap: 26
Múlt hónap: 64
Összesen: 292


Érdeklődők

Munkavállalók Munkát keresők Csellengők Rokonokat, barátokat, iskolatársakat keresők

Hirdetések Tanácskérők Skandinávia iránt érdeklődők

Kérjük az érdeklődőket, hogy leveleiket küldjék a következő címre: Szerkesztõség: Svédország, LUND, 22240, Landsdomarevägen 1, tel/fax: 004646 145364, Tar Károly Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szállást egy lánynak

Tisztelt Tar Károly Úr,
Azért írok Önnek, mert a segítségét szeretném kérni. 2011 augusztus végétől a felsőoktatási tanulmányaimat kezdem meg a Lundi Egyetemen. Tudomásom van róla, hogy szállás közvetítéssel nem foglalkozik, én mégis arra kérem Önt, hogy ha módjában áll, legyen a segítségemre azzal, hogy ha ismer valakit, akinek kiadó szobája, esetleg apartmanja lenne értesítsen.
1 éves önkéntes diakóniai évemet Stockholmban töltöttem. 20 éves lány vagyok Sárospatakról. Rengeteg szálláskereső honlapon megpróbáltam már, de eddig mindhiába. Ha a továbbiakban sem találok szállást, a felsőoktatási tanulmányaimat nem tudom elkezdeni.
Megértését köszönöm
Kellemes nyarat
Tisztelettel 
Harda Rita 

Képeslapot Boni Zsuzsánnának

 

Kedves Tar Károly!
Nagyon nem szeretnélek naponta levelekkel bombázni. Pedig lehet, hogy érdemes lenne. A kánikula alatt igencsak leesett olvasottságunk a kiment levél hatására ötszörösére, hatszorosára ugrott, és vagy húsz új aláírás is érkezett. Felélénkültek például a svédországi magyarok.
De nem ezért zavargok. Ma kaptam egy levelet, ami arra késztet, hogy ismét írjak. Marosvásárhelyről indult ki a dolog. Sokad kézből kaptam, ilyenkor szeretem leellenőrizni a dolgot, ezért felvettem a kapcsolatot a kezdeményező tanár úrral. Ezek alapján egyértelműen beszállok a játékba, mert valójában az, továbbá a román posta forgalomnövelési akciója. De mit számít ez, vagy kit zavar, ha közben örömöt tudunk szerezni egy magyar kislánynak. Nem szaporítom a szót, hanem ide másolom az eredeti felhívást. Aki hallja, adja át. Aki teheti, tegye meg.
Tehát a felhívás:
Egy iskolai verseny ügyében kérnék egy sokat jelentő és könnyedséggel nyújtható segítséget. A román posta versenyt hirdetett meg, amelynek a győztese az a diák lesz, aki szeptember elejéig a legtöbb képeslapot kapja a világ bármely részéről. A mi iskolánkban (marosvásárhelyi 7-es számú Általános Iskola - Románia) úgy döntöttünk, hogy Boni Zsuzsánna 6.osztályos (13 éves) tanulót támogatjuk a segítségünkkel, ugyanis Zsuzsi megérdemli ezt a kiváló tanulási eredményéért (9,94-es átlag), a kedvességéért, jóságáért. Amit tehát kérünk: egy megírt képeslapot (nem levél!) az ő címére 2011 szeptember 9.-ig. A név és cím, amely a képeslapon kell szerepeljen:
Boni Zsuzsánna
str.22 Decembrie 1989 nr.24 ap.2
540124 – Târgu Mure
ș
ROMANIA
Megkérjük, amennyiben lehetősége van, továbbítsa barátainak, ismerőseinek is ezt a segítési lehetőséget. Természetesen nem tudjuk senkinek sem visszatéríteni a képeslapokra fordított kis pénzösszeget, de hisszük, hogy visszatérül Önöknek ez a segítség más úton. Ha pedig Zsuzsi nyer, akkor legyen az ő öröme az Önök jutalma.
Ha bármivel kapcsolatosan kérdése van, írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre és válaszolni fogunk.
Tisztelettel és köszönettel,a marosvásárhelyi 7-es számú Általános Iskola tanári közössége nevében
Körtesi Sándor – tanár
Mit gondolsz, leszünk elegen? Tudunk-e még összefogni? A nem Magyarországon élőknek ebben a játékban külön fontos szerepe van, mert az elbírálásnál nemcsak az számít, hogy hány képeslap érkezett, hanem az is, hogy hány országból! Tehát Kanadától Ausztráliáig itt az alkalom. Nyerjünk, ha lehet!
Reménykedve köszönt:
Surján László

Aktuális szám

Itt a Magyar Liget
új száma
Ághegy melléklettel

Magyar Liget 21 évfolyam
88-89. szám - 2018 / 3-4

Ághegy II. sorozat 9-10. szám
2018/3-4. szám

 

Lapozó

 

 

 

 

 

 

 

2016 1. szám lapozható

 

 

2016 1. szám lapozható

 

2015 4-5. szám lapozható

 

2015 1-3. szám lapozható